Wij zijn maandag om 8.00 uur weer geopend

Dé FPO dakspecialist van Zuid-Oost Nederland

FPO Dakbedekking

FPO dakbanen is de nieuwe generatie soepele kunststof dakbedekking voor het maken van onderhoudsvrije platte en hellende daken. De dakbanen worden van een nieuw type kunststof granulaat (Polyolefine) geproduceerd. Dit granulaat is speciaal ontwikkeld om aan de toekomstige eisen van milieu en recyclingvoorwaarden te voldoen. FPO dakbanen worden volgens een extrusie proces geproduceerd waarmee meer dan 30 jaar ervaring is opgedaan. Het betreft het samenvoegen van het vloeibaar gemaakt granulaat met een glasvlies drager tot deze veelzijdige dakbaan. Een FPO dakbedekking heeft geen uitspoeling en is bij uitstek geschikt wanneer u het hemelwater van dak wilt geen hergebruiken elders in uw bedrijfspand of woning.

maak een afspraak

Wij zijn gespecialiseerd in

De FPO dakbaan wordt uitgerold en aan de stelkant mechanisch bevestigd. Vervolgens worden de bevestigers overlapt door de volgende dakbaan. De dakbanen zullen hierna door middel van een hetelucht föhn waterdicht aan elkaar worden gelast. Open vuur is bij deze methode niet aan de orde en brandgevaar is dus uitgesloten!
Een FPO dakbaan heeft met deze techniek een belangrijk voordeel ten opzichte van andere kunststof dakbanen. Tijdens het lassen van de overlap wordt een lasrups gevormd waardoor de las op het oog kan worden gecontroleerd of deze voor 100% is uitgevoerd. Eventuele aanpassingen en aanhelingen die na verloop van tijd noodzakelijk blijken kunnen probleemloos worden gerealiseerd nadat de dakbaan is geactiveerd met een staalborstel. Het onderhoud aan de folie is beperkt en het uiterlijk is blijvend fraai.

Een FPO dakbaan is geschikt zowel voor nieuwbouw als renovatie projecten. Het kan met alle materialen welke in de dakbedekkings-branche worden gebruikt in aanraking komen. Deze eigenschap spaart geld en tijd omdat de zogenaamde scheidingslagen niet worden vereist.

FPO is een modern eenlaags dakbedekkingssysteem dat wordt toegepast in mechanisch bevestigde systemen, losliggende systemen, geballaste en (warm) gekleefde systemen.

dakbanen kunnen met alle bekende systemen van bevestigen op onderconstructies worden aangebracht dus mechanisch bevestigd, losliggend geplaatst en vervolgens met grind of tegels geballast. Om de dakbanen verkleefd, met een lijm, te kunnen aanbrengen is een type welke aan de onderzijde is voorzien van een stevig polyestermat.

De FPO dakbaan is op te delen in verschillende uitvoeringstypes. Het type M is gewapend met een glasvlies inlage en wordt toegepast in mechanisch bevestigde en losliggende systemen met ballast. De wapening ligt midden in de baan en is aan beide zijden voorzien van de FPO-coating. De positie en de aard van de wapening bevorderen de stabiliteit en het risico op aantasting van het glasvlies is nihil. Het type F is, aanvullend op de glasvlies wapening, aan de onderzijde gechacheerd met polyestervlies waardoor verkleving aan de ondergrond mogelijk is. Voor de verkleving kan gebruik worden gemaakt van koude kleefstof of polyurethaanlijm. Ook kan deze dakbaan worden toegepast in mechanisch bevestigde systemen en losliggende systemen met ballast. Het polyestervlies geeft extra bescherming, zeker wenselijk in combinatie met een ruwe ondergrond, en vergroot de weerstand tegen mechanische beschadigingen. Details kunnen worden ingewerkt met vormdelen en met ongewapende folie. Met de ongewapende folie kan ieder gewenst detail worden ingewerkt.

De geschiktheid van een bevestigingssysteem is sterk afhankelijk van het type en de kwaliteit van de onderconstructie en de ondergrond alsmede van de locatie en de dimensies van het betreffende object. Ook persoonlijke wensen van de opdracht- gever en de verwerker spelen een rol bij de systeemkeuze. In alle gevallen verdient het de voorkeur om de keuze van een systeem in overleg met de leverancier te maken om alle aspecten zoals windbelasting, begaanbaarheid, bouwfysica en uiteraard het uiterlijk van het dak in de keuze te betrekken.

FPO dakbanen verwerken wij in gecacheerde uitvoering in 3 millimeter en ongecacheerd in 2 millimeter dik, dit is aanzienlijk dikker dan de meeste kunststof dakbedekkingen. Materialen van deze dikte zijn sterker, kunnen beter worden gelast en hebben als vanzelfsprekend een langere levensduur. FPO dakbanen worden in drie moderne kleuren geleverd. De lichte kleur grijswit is onze standaard en door de geringe warmteopname uitermate geschikt voor daken waar zonnepanelen op worden geplaatst.

FPO dakbanen zijn neutraal en uit de dakbedekking treden geen stoffen. Deze dakbedekking is daarom bij uitstek geschikt voor het ontwerpen van milieuvriendelijke daken. Daken waarop een tuin, gras, mos en of sedum zijn aangebracht vallen daaronder. Omdat FPO daken neutraal zijn kan het regenwater van het dak worden hergebruikt, ook dit draagt bij aan het milieu.

In Boxtel hebben wij met FPO dakbedekking het dak van een woonhuis gerealiseerd. De opdrachtgever vangt van het dak het regenwater op en gebruikt dit voor diverse doeleinden in en rond zijn woning. Dit biedt vele mogelijkheden voor de toekomst.

Kwaliteit en veiligheid bij dakbedekkingen

In onze dienstverlening vinden wij kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. Wij volgen de richtlijnen van belangrijke kwaliteitscertificaten:

  • Komo Procescertificaat dakbedekkingconstructies in bitumen of kunststof volgens BRL 4702

Onze medewerkers beschikken daarnaast allemaal over het VCA certificaat. Het certificaat geeft aan dat we weten hoe we op een veilige manier moeten werken, zonder onszelf en de omgeving in gevaar te brengen.

Hieronder worden in het kort nog even de eigenschappen van FPO dakbedekking opgesomd:

  • Het dakdekken gaat zonder vuur, dus minder kans op brandgevaar
  • Blijft soepel, dus aanpassingen zijn altijd toepasbaar
  • Geschikt voor hergebruik van regenwater
  • Geschikt voor zonnepanelen op te plaatsen
  • Wortelvast
  • Vliegvuurbestendig
  • Weekmakervrij
  • Hagelbestendig
  • Ozonbestendig
Roel Jacobs

Controle en onderhoud aan uw dak laten uitvoeren?

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of offerte.

Bij Jacobs Daken Venhorst kunt u terecht voor nieuwbouw, renovatie, dakonderhoud en dakveiligheid. Wij hebben kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan, wat is terug te zien in de producten en diensten die wij aanbieden.

© 2024 Jacobs Daken Venhorst
Created by LR Internet